Baló György
Baló György

Évtizedekig az MTV-nél szerkesztő, riporter, műsorvezető, később főszerkesztő, az M2 igazgatója, világszerte számtalan riport- és dokumentumfilm, vezető politikusokkal interjúk készítője. 1997-ben a TV3 vezérigazgatója, 2000-2011-ig újra az MTV-nél, 2015 óta az RTL Magyarul Balóval című műsorának főszerkesztője.

[FN9 gazdasági szekció – moderátor]

Dávid Ferenc
Dávid Ferenc

Pályaelhagyó deviancia-szociológus, főállású munkatársként a Kék Pont Alapítvány projekt koordinátora. Több mint egy évtizede vesz részt közösség építő és drogproblémát menedzselő projektekben, mint szakértő és morálisvállalkozó. Hét évig koordinálta a budapesti parti kultúra biztonságosabbá tételét célzó Kék Pont Party Service projektet, jelenleg pedig az alapítvány Biopolitikai Műhelyét vezeti, ahol munkatársaival elsősorban holisztikus szemléletű egészség-programokat terveznek és alkotnak meg. Az ELTE Társadalomtudományi Karán végzett, 2002 óta a Tilos Rádió műsorkészítője és kurátora, a 7térítő című műsort vezeti. Több éve évszak-független kerékpáros, Budapest szerelmese és, „az örömelvű tekerés” híveként, a Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház alapítója és egyházfője, Kegytárgyas Feri néven pedig bizarr vallási tartalmú tárgyak gazdáit keresi az interneten.

[FN9 társadalmi szekció – moderátor]

Dr. Fiar Sándor
Dr. Fiar Sándor

Közel 15 éven át volt a Delta műsorvezetője és a Magyar Televízió ismeretterjesztő műsorainak szerkesztő-riportere. A televíziózás mellett számos expedícióban is részt vett, amelyek során természetfilmeket készíthetett a trópusoktól a sarkvidékekig. Elhivatott ismeretterjesztőként munkájában a fő hangsúlyt ma is az új generációk szemléletformálására helyezi. Ha a Fenntarthatósági Nap alkalmából érdemes valamit kiemelni, akkor az életének egyik nagy kalandja, az Első Magyar Antarktiszi Expedíció. A felfedezőutak nyomán, a 4 hónapos sarkvidéki tapasztalat után tudatosan keresi azokat a témákat, amelyekből ember és természet kapcsolatának összefüggéseit lehet kiolvasni.

[FN9 környezeti szekció – moderátor]

Galambos Péter
Galambos Péter

Színész, magyarhang, műsorvezető, kulturális újságíró.
Média-pályafutását az A3 televízióban kezdte, mégis az EST-FM rádió hozta meg számára a magára találást és az ismertséget.
Később a Klubrádióban majd az MTV Kultúrház című műsorában folytatta.
Főiskolás kora óta mint szinkronszínész is dolgozik, többi munkája mellett sem hagyta abba. Sőt, egy ideje leginkább ezzel foglalkozik, olyannyira, hogy néhány kollégájával nemrég megalapította a Szinkron Szakszervezetet, hogy a közéletből se maradjon ki.
Lassan 18 éve a Westel, a T-Mobile és a Telekom hangja és reméli, ez az állapot is fenntartható lesz :)

[az FN9 házigazdája]

Jaksity György
Jaksity György

Részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában, 2002-től 2004-ig a tőzsde elnöke, korábban az EFFAS igazgatóságának tagja. 2007-ben elnyerte az Ernst & Young Év üzletembere díját. A Concorde Értékpapír Zrt. egyik alapítója, melynek operatív vezetésétől 2010-ben visszavonult, ám az Igazgatóság elnökeként továbbra is részt vesz a Concorde irányításában. A Mosoly és a Mosoly Otthon Alapítvány (ma Autistic Art) alapítója.
Kérdezzük majd arról, hogy meddig jó és meddig működik a növekedés, hogy GDP vagy HPI (Happy Planet Index), hogy lehet-e az emberiség menekülő útvonala a technológiai fejlődés, és mit okozhat a smart a gazdaságban és a társadalomban.

[FN9 gazdasági szekció]

Küllői Péter
Küllői Péter

Sikeres befektetési bankár volt Budapesten, aztán Londonban. 2000-ben, negyven évesen visszavonult és elsősorban a civil szférában aktív Magyarországon kívül Angliában és az USA-ban. Egyebek mellett a Mosoly Alapítvány alapítója, a Bátor Tábor elnöke, a Tate kelet-európai bizottságának tagja, a Common Purpose igazgatósági tagja.
A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és Tehetség Nagykövet Választó Tanácsa a Magyar Tehetség Nagykövetévé választotta 2016 és 2021 közötti időszakra.
Kérdezzük majd a fejlődésről, azok sebességéről, a sikerről és a smart gazdaságról, annak jövőjéről.

[FN9 gazdasági szekció]

Szomolányi Katalin
Szomolányi Katalin

Fő tevékenysége a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központjának vezetése, melynek keretében a vállalat fenntarthatósági stratégiáját dolgozza ki és koordinálja.
Az ETNO keretében menedzselt európai klímavédelmi projektet a WWF-fel közösen, itthon pedig négy évig volt szerkesztő-műsorvezetője a radiocafé 98.6 holnapután – földközpontú magazinjának.
Több civil kezdeményezés segítője, így a Jövő/Menő program egyik kitalálója és szakmai támogatója, valamint az Energia Klub felügyelőbizottsági tagja.
Fennmaradó (nem létező) szabadidejében blogját, a Fenntartható Fejlövést (nem) szerkeszti.
A Fenntarthatósági Nap megálmodója, kezdetek óta ennek főszervezője.

[FN9 főszervező, pályázat zsűritag, moderátor]

Dr. Ürge-Vorsatz Diana
Dr. Ürge-Vorsatz Diana

A budapesti Radnóti Gimnáziumban érettségizett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen fizikusi diplomát szerzett. 1996-ban a kaliforniai egyetemen környezettudományból doktorált.

1996-tól a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) környezetvédelmi tanszékének professzora, 2007-től a CEU Éghajlat- és Fenntartható Energiapolitikai Központjának igazgatója. 2002 óta részt vesz az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) munkájában; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. 2007-től a Közép-Európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője. 2015 októberében megválasztották az IPCC III. Munkacsoportja alelnökének, amelynek az a feladata, hogy megvizsgálja az összes lehetőséget az üvegházhatású gázok csökkentésére a légkörben, és tudományosan megalapozza ezek megvalósítását. 2008-ban a tudományos munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta.

[FN9 környezeti szekció]

A 8. Fenntarthatósági Nap témája a távolságok voltak, így a +1 szekció beszélgetésén Szomolányi Katalin moderálásával három szakértő véleményét hallgathattuk meg az érkezők és távolodók kapcsán. A beszélgetés vendégeként kifejtette álláspontját Dr. Nagy Boldizsár (CEU), Dr. Pardavi Márta (Helsinki Bizottság), Simonovits Borbála (Tárki).