Al Ghaoui Hesna
Al Ghaoui Hesna

Riporter, újságíró, haditudósító, író. A jogi diploma megszerzése után külpolitikai újságíróként helyezkedett el a Népszabadságnál, majd a Magyar Televízió riportere lett, ahol a világ legizgalmasabb és legveszélyesebb konfliktuszónáiban forgatott. A háborús konfliktusok helyszínein tapasztalt megrázó élményeiről 2010-ben jelnt meg könyve, Háborúk földjén címmel. Munkájáért 2011-ben Prima Primissima díjat kapott. Néhány hónapja távozott a közmédiából, jelenleg szabadúszóként dolgozik és a második könyve kiadására készül. Kislánya, Neda hároméves.

[FN10 inspirációs beszélgetés by „HELLO, WMN!”]

Baló György
Baló György

Évtizedekig az MTV-nél szerkesztő, riporter, műsorvezető, később főszerkesztő, az M2 igazgatója, világszerte számtalan riport- és dokumentumfilm, vezető politikusokkal interjúk készítője. 1997-ben a TV3 vezérigazgatója, 2000-2011-ig újra az MTV-nél, 2015 óta az RTL Magyarul Balóval című műsorának főszerkesztője.

[FN10 gazdasági szekció – moderátor]

 

Bátorfy Attila
Bátorfy Attila

Az Átlátszó adatújságírója és tartami fejlesztésekért felelős vezetője. Az Átlátszó mellett több társadalmi és szakmai szervezettel dolgozott és dolgozik együtt, például a Transparency Internationallel, a Mérték Médiaelemző Műhellyel, a Független Médiaközponttal és a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületével. Újságírói munkájáért több díjat is elnyert, kapott Minőségi Újságírásért Díjat, Eörsi János emlékdíjat és Prima Juniort is. 2013-ban a Global Editors Network Data Journalism Awardjának döntőse volt. A Databánya adatújságírással és adatvizualizációval foglalkozó FB-oldal alapítója.

[FN10 társadalmi szekció]

Dr. Buzás Kálmán
Dr. Buzás Kálmán

Okleveles építőmérnök, egyetemi doktor, 2009-ben PhD fokozatot szerzett. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem címzetes egyetemi tanára, a Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék munkatársa. Kutatási területei és oktatott tárgyai között szerepelt többek között a fenntartható települési vízgazdálkodás, csapadékvíz-gazdálkodás, valamint a csatornahálózatok. Évekig volt választható tárgya a “Fenntartható fejlődés és a mérnök”.

[FN10 környezeti szekció]

D. Tóth Kriszta
D. Tóth Kriszta

WMN.hu on-line magazin alapító főszerkesztője. Újságíró, tudósító, riporter, író, örök megújúló. 2013-ban, másfél évtized képernyős munka után szakított az intézményes televíziózással. Két évvel és két sikerregényel később megalapította saját internetes lifestyle- és kultmagazinját. Friss hangvételével, szókimondó, tabudöntő attitűdjével és merész témaválasztásaival az egyedülállóan független WMN.hu nagyon hamar komoly piaci szereplővé, sőt más sajtótermékek inspirálójává vált. Kriszta a magazin YouTube csatornáján időközben a mozgóképes tartalomgyártáshoz is visszatért, Elviszlek magammal című websorozatát hétről hétre százezrek nézik. Három mesekönyve jelent meg, Jöttem, hadd lássalak című első regényével Aranykönyv díjat nyert. A Forbes magazin az elmút két évben a legbefolyásosabb magyar nők egyikének választotta.

[FN10 inspirációs beszélgetés by „HELLO, WMN!” – moderátor]

Dávid Ferenc
Dávid Ferenc

Biopolitikai szakértő, a Kék Pont Alapítvány program-koordinátora. Az ELTE Társadalomtudományi Karán végzett, munkatársaival elsősorban holisztikus szemléletű egészség­programokat terveznek és alkotnak meg. A Tilos Rádió műsorkészítője és a hazai pop up rádiózás egyik úttörője. Budapesti urban golfer, a Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház alapítója és egyházfője, Kegytárgyas Feri néven pedig bizarr vallási tartalmú tárgyak gazdáit keresi az interneten.

[FN10 társadalmi szekció – moderátor]

DJ Future
DJ Future

Első lemezét még az előző évezredben vette meg. A néhai big-beat ragadta először magával annyira hogy elkezdje gyűjteni a műanyagot, de Nu School Break-et játszott már mikor sikerült betörnie a business-be. A legendás dj ellátó, a Deep lemezbolt volt a munkahelye egy évtizeden át és az itt megkaparintott kincseket heti rendszerességgel mutogatta a Tilos rádiós műsoraiban. A break után jött a garage, majd felváltott mindent a hip hop. Ekkoriban csatlakozott az alakuló Irie Maffiához aminek azóta is a dj-je. Később, egy rövid 70es évek fekete zenéiben való eltünése után ismét felismerte a dj nevével járó szerepét és az új hangzások felé fordult. Hip hop-ban megalakította a Bupino-t, egy progresszív felfogású magyar reppbandát, dj-ként pedig a 808-as klasszikus dobgép sound-ja ihlette tánczenék felé fordult. Twerk, trap, jerseyclubmusic, garage és egyéb basszus alapú zenék ma azok, amik DJ Future szettjeit kiteszik. Rezidenciái az Irie DJs és a Budapest Shuffle klubestek.

<forrás>

Az Irie Maffia koncert után, a Volt Lokálban pörgeti a lemezeket a mulatni vágyó FN közönség részére ;-)

https://soundcloud.com/zigazi-fjucsi

[FN10 Afterparty | Volt Lokál]

Dr. Fiar Sándor
Dr. Fiar Sándor

Közel 15 éven át volt a Delta műsorvezetője és a Magyar Televízió ismeretterjesztő műsorainak szerkesztő-riportere. A televíziózás mellett számos expedícióban is részt vett, amelyek során természetfilmeket készíthetett a trópusoktól a sarkvidékekig. Elhivatott ismeretterjesztőként munkájában a fő hangsúlyt ma is az új generációk szemléletformálására helyezi. Ha a Fenntarthatósági Nap alkalmából érdemes valamit kiemelni, akkor az életének egyik nagy kalandja, az Első Magyar Antarktiszi Expedíció. A felfedezőutak nyomán, a 4 hónapos sarkvidéki tapasztalat után tudatosan keresi azokat a témákat, amelyekből ember és természet kapcsolatának összefüggéseit lehet kiolvasni.

[FN10 környezeti szekció – moderátor]

France Mutombo
France Mutombo

France Mutombo Tshimuanga kongói származású állampolgár, Magyarországon végezte teológiai főiskolai tanulmányait. 1999-ben egy, a Steps To Life, amerikai non-profit önfenntartó szervezet által indított humanitárius misszióban való részvételt követően az út során szerzett tapasztalatok, a leírhatatlan nyomor és az élet minden területén jelentkező szükség, a két kontinens közötti szociális különbségek indították arra, hogy szervezett kereteken belül segítsen szülőföldjén, Afrikán. 2002-ben jegyeztette be az Afrikáért Alapítványt, ami egy civil kezdeményezésre létrejött, közhasznú fejlesztési-segélyezési szervezet. Két évvel később a Kongói Demokratikus Köztársaságban is bejegyzésre került az Alapítvány. Az idén 15 éves szervezet célja Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában fejlesztési, segélyezési, társadalomformáló tevékenység végzése. Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban oktatási, szociális és egészségügyi téren végez tevékenységet: a fővárosban, Kinshasában az Othniel Általános és Középiskolát, a La Providence árvaházat tartja fenn és számos fővárosi és vidéki egészségügyi központot támogat és lát el gyógyszerekkel, műszerekkel, vidéken fejlesztési programokat bonyolít le. Magyarországon globális nevelés tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában mutatja be az afrikai kultúrát.

[FN10 társadalmi szekció]

Galambos Péter
Galambos Péter

Galamb színész, magyarhang, műsorvezető, kulturális újságíró. Média-pályafutását az A3 televízióban kezdte, mégis az EST-FM rádió hozta meg számára a magára találást és az ismertséget. Később a Klubrádióban majd az MTV Kultúrház című műsorában folytatta. Főiskolás kora óta mint szinkronszínész is dolgozik, többi munkája mellett sem hagyta abba. Sőt, egy ideje leginkább ezzel foglalkozik, olyannyira, hogy néhány kollégájával nemrég megalapította a Szinkron Szakszervezetet, hogy a közéletből se maradjon ki. Lassan 18 éve a Westel, a T-Mobile és a Telekom HU hangja és reméli, ez az állapot is fenntartható lesz. ;)

[FN10 házigazda]

Gypsy Swing Project
Gypsy Swing Project

A zenekar tagjai a gypsy swing jeles magyar képviselői, akik a Pesti kávéházaktól kezdve egészen a MÜPA nagyterméig számtalan színpadon ugyanazzal a lelkesedéssel és szenvedéllyel játszák a francia manouche jazzt. Alapítótagja Illés Ferenc, aki a Swing Manouche zenakarral az elsők között játszotta Magyarországon ezt a fajta zenét. Dolgozott már a Budapest Bárral, Roby Lakatossal, a Rosenberg Trióval, rendszeres szereplője és egyik éllovasa a magyar a gypsy swing életnek, nevéhez fűződik az első magyar nyelvű manouche swinggel foglalkozó honlap a jazzmanouche.hu megalkotása is, amely jelenleg Facebook közösségi oldalként működik. A Dumaszínház rendszeres fellépője, a stand-upot és a manouche jazzt ötvöző “Dumaszving” produkcióval az élőzene népszerűsítését tűzték ki, melynek szintén egyik alapító tagja, Kovács András Péter (KAP) és Janklovics Péterrel egyetemben.
A Budapest Gypsy Swing Project az évek alatt, kiváló zenészekből állt össze valóban egy projekté, a budai Déryné Café állandó fellépői. Alapvetően két manouche gitár és nagybőgő felállást kiegészíti időnként a hegedű, swing dob, klarinét vagy éppen a zongora. Zenéjüket Django Reinhardt szellemisége hatja át, amelyet saját szerzeményeik tesznek még izgalmasabbá.

[FN10 élőzenei aláfestés a szekció szünetekben]

Hárs Ágnes
Hárs Ágnes

Közgazdász, a Kopint-Tárki vezető kutatója, a migráció kutatásának nemzetközileg elismert szakembere, tágabb szakterülete a munkagazdaságtan, a migráció és a munkaerőpiac kapcsolata, a migráció mérése. Korábban tagja volt az MTA Kisebbségkutató Intézetének, az IMISCO nemzetközi migrációs hálózatának, az MTA Munkatudományi Bizottság volt titkára, jelenleg a Menedék Migránsok Támogató Egyesület elnökhelyettese.

[FN10 társadalmi szekció]

Irie Maffia
Irie Maffia

Az eddigi összes Fenntarthatósági Nap felmérésben, a top 4 kérés között szerepelt, hogy hozzuk el Nektek az Irie Maffiát. A jubileumi 10. Fenntarthatósági Nap sztárfellépője az Irie, közvetlenül az FN10 pályázati díjátadó után, a Nagyhallban várnak benneteket egy másfél órás élőkoncerttel! :-)

——

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát, mára a fesztiválok nagyszínpadain és a legnagyobb klubokban láthatjuk őket országszerte. De játszottak már Robbie Williams, Wiz Khalifa és Snoop Dog előtt is. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó banda igazi supergroup: nem csak a 4 frontember – Sena, Columbo, Kemon és Busa -, de a mögöttük álló zenekar is jócskán letett már a hazai és a nemzetközi zenei élet színpadára.

[FN10 Afterparty nagykoncert | Nagyhall]

JumoDaddy
JumoDaddy

JumoDaddy, az Irie Maffia és Kelemen Kabátban zenekarok billentyűs-dalszerzőjeként ismert Horváth Gáspár elektronikus zenei alteregója. Több mint tizenöt éves színpadi rutinnal a háta mögött, az ország egyik legsokoldalúbb DJ-producere, aki stiláris megkötöttségek nélkül mozog a basszus zene, a pop és a legújabb EDM mozgalom zenei világa között. A 2015-ös és 2016-os Ballantine’s Music Awards győztese az év underground DJ-je kategóriában, a Petőfi Zenei díj kétszeres jelöltje a legjobb DJ kategórában. Három éven át heti rendszerességű DJ mix műsorral jelentkezett a Petőfi Rádióban, hetente játszik az ország legjobb klubjaiban és fesztiváljain. Felvételeit olyan világsztár DJ-k pörgetik mint Skrillex, Diplo, Jack Ü, Afrojack, Major Lazer, Dillon Francis, MAKJ, Seven Lions vagy a Pegboard Nerds.

https://soundcloud.com/jumodaddy

[FN10 Afterparty warmup | Nagyhall]

Küllői Péter
Küllői Péter

Sikeres befektetési bankár volt Budapesten, aztán Londonban. 2000-ben, negyven évesen visszavonult és elsősorban a civil szférában aktív Magyarországon kívül Angliában és az USA-ban. Egyebek mellett a Mosoly Alapítvány alapítója, a Bátor Tábor elnöke, a Tate kelet-európai bizottságának tagja, a Common Purpose igazgatósági tagja.

[FN10 gazdasági szekció]

Labancz Krisztina
Labancz Krisztina

Meteorológus, a Meteorológia Szolgálat Éghajlati és Levegőkörnyezeti Főosztályának vezetője. Kutatási területe: a levegő szennyezettségi szintjének kiszámítására szolgáló módszer kidolgozása, amely a statisztikai és dinamikus (modellezési) megközelítéseket ötvözi; a háttérmonitoring-állomások mintavételezésének és laboratóriumi elemzésének irányítása.

[FN10 környezeti szekció]

Litkai Gergely
Litkai Gergely

Karinthy-gyűrűs humorista, forgatókönyvíró. Számos kabaréműsor konferansziéja, a Rádiókabaré népszerű jeleneteinek szerzője. A kereskedelmi televíziózás indulása után számos sikerműsor háttérembereként dolgozott együtt, például Friderikusz Sándorral és Hajós Andrással. Sokat tett a stand-up műfaj meghonosításáért. Az első magyar snad-up comedy klub, a Godot elindítója, később a Dumaszínház egyik alapítója, és azóta is vezetője. De ott volt a Showder Klub és a Comedy Central indulásánál is. Kovács András Péter és Hadházy László mellett társ-forgatókönyvírója volt a Munkaügyek sorozatnak.

[FN10 inspirációs beszélgetés by „HELLO, WMN!”]

Lukoviczki Réka
Lukoviczki Réka

Vagy, ahogy sokan ismerik, a “Robotlány”. Blogger, modell, előadó. Három éve nyáron egy autóbalesetben elvesztette bal lábát, amely élmény alapjaiban változtatta meg az életét. A blogjában lehengerlő nyíltsággal és kíméletlen őszinteséggel számol be az újrakezdés nehézségeiről és szépségeiről. “Sosem kételkedtem abban, hogy talpra fogok állni. Azonban ez egy életen keresztül tartó tanulást igényel, meg kell szokni a helyzetet,” nyilatkozta. Mára rendszeresen hívják motivációs előadások megtartására, tavaly a TEDx Danubián is föllépett, hogy beszéljen erről a tanulási folyamatról.

[FN10 inspirációs beszélgetés by „HELLO, WMN!”]

Martin József Péter
Martin József Péter

Közgazdász, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója.
Korábban gazdasági újságíróként és szerkesztőként dolgozott, a Figyelő főszerkesztője volt 2003 és 2009 között. Később tanácsadással foglalkozott, egyebek mellett a Mindennapi Pénzügyeink kommunikációs program vezetője volt. Mintegy tucatnyi tudományos publikációt jegyez, hazai és külföldi folyóiratokban és kötetekben.
Úgy véli, hogy a korrupció ellen leginkább az átláthatóan és fenntarthatóan működő, befogadó intézményekkel lehet felvenni a harcot.

[FN10 gazdasági szekció]

Molnár Ádám
Molnár Ádám

Ádám életvidám energiabomba. Már egyetem mellett saját vállalkozásba kezdett. Tavaly bekerült a világ szabadúszó szoftvermérnökeinek legjobb 3%-ba és előadott az életünket uraló mintákról a TEDxYouth-on. Hobbija a pszichológia, együtt dolgozik Philip Zimbardoval, és imád önkénteskedni. Most egy olyan új eszközt fejleszt, amivel bárki képes egyszerű tettekkel jobbá tenni a világot. Előadásaival arra hívja fel a figyelmet, hogy egy apró minta megváltoztatása is óriási hatással lehet, de ehhez ismernünk kell a mintát.

[FN10 társadalmi szekció]

Móra Veronika
Móra Veronika

Biológus, szervezetpszichológus, jogi okleveles környezetvédelmi szakember. 1997 óta az Ökotárs Alapítvány munkatársa, 2007 óta igazgatója. Korábban a Milieukontakt Oosteuropa, majd az Ökoszolgálat Alapítvány munkatársa volt. A Civil-Társ program vezetőjeként 2003 óta foglalkozik a civil szektor jogi-szabályozási környezetének fejlesztésével, de bőséges tapasztalatokkal rendelkezik a különböző adományi és pályázati programok lebonyolítását és működtetését illetően is, nem utolsósorban a Norvég Civil Támogatási Alap irányítása révén.

Környezetvédőként szakterülete elsősorban a mezőgazdasági géntechnológia és az ökológiai fogyasztóvédelem. 1999-2006 között a Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottság tagja.

[FN10 gazdasági szekció]

Munkácsy Béla
Munkácsy Béla

Tanár, okleveles környezetmenedzser, egyetemi adjunktus (ELTE TTK). Diplomáit az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Doktori értekezését a fenntartható energiagazdálkodásról, ezen belül a szélerőművek és a területfejlesztés kapcsolatrendszeréről írta. 1995 óta az ELTE oktatója és kutatója, az „Erre van előre” energiatervezési kutatócsoport alapítója és vezetője. 2012 óta az International Network for Sustainable Energy – Europe (INFORSE-Europe) vezetőségi tagja.

Elméleti ismereteit a gyakorlatban kamatoztatva családjával egy saját tervezésű vályogházban él, ahol már most 100%-ban megújuló energiaforrásokból gazdálkodnak, az átlagos magyar háztartási energiaigény alig harmadát felhasználva.

[FN10 környezeti szekció]

Papp Péter
Papp Péter

közgazdász, szervezetfejlesztő tanácsadó, vezetői coach.  1988-ban fiatalon lett középvezető a Malévnál, majd felsővezető a TNT Expressnél, ahol stratégiai fejlesztésekkel, projektekkel, új üzletágak felépítésében dolgozott.  1991 óta főállású tanácsadó a Flow-nál és a Flow International alapító partnere. Komplex változásmenedzsment és kultúrafejlesztő programokat támogat nemzetközi nagyvállalatoknál külföldön is. Emellett vezetett alternatív pedagógiai programmal működő iskolát és technológiai startup vállalkozást is.

[FN10 +1 szekció]

 

Pásztor Anna
Pásztor Anna

Anna New Yorkban, Alvin Ailey neves táncintézetében tanult, illetve Magyarországon a Gór Nagy Mária Színitanodában. Majd Angliában tanult, ahol megismerkedett egy Angliában született, jamaicai származású énekes-koreográfus sráccal. Vele és néhány fantasztikus táncossal végigturnézták Európát, utána pedig egészen New Yorkig jutott. 2004 őszén testvérével, Sámuellel közösen megalapította itthon az Anna and the Barbies együttest. 2014 őszétől különböző TV-s műsorokban is látható, közben pedig zenekarával is a 10 éves jubileumi évfordulóhoz ért.

[FN10 inspirációs beszélgetés by „HELLO, WMN!”, FN10 pályázat zsűritag]

Pogátsa Zoltán
Pogátsa Zoltán

Közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője. A Nyugat-magyarországi Egyetem docense, a Közép-Európai Egyetem, az ELTE és a Veronai Egyetem oktatója. A NyME Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola témakiírója. Az Új Egyenlőség szerkesztőbizottságának elnöke és főszerkesztője.

[FN10 gazdasági szekció]

Rohonyi Gábor
Rohonyi Gábor

13 évesen fogott először 8mm-es kamerát. Az egyik első, „egészestés” koncertaláfestő szupernyolcas filmjének jelentős része az első bemutató alkalmával elégett a vetítőgépben, de nem adta fel. :) Az utóbbi másfél évtizedben kereskedelmi reklámfilmek mellett  jó néhány saját finanszírozású köz- és társadalmi célú reklámspotot készített és számos dokumentumfilmet forgatott Ázsiában. Első nagyjátékfilmje Konyec címmel 2007-ben került a mozikba, 2017-ben pedig a Brazilok című nagy sikerű filmet mutatták be, amit M Kiss Csabával közösen rendezett.

[FN10 pályázat zsűritag]

Szegedi Csaba
Szegedi Csaba

Kolorista. A képzőművészeti közélet hazai és nemzetközi színtereinek aktív résztvevője. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Képző- és Iparművészek Szövetségének és a Magyar Festők Társaságának. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára, ahol a szabad művészetek doktora címet 2009-ben szerezte meg. Munkái számos hazai és külföldi gyűjteményben megtalálhatók, rangos szakmai díjak tulajdonosa.
Emellett ikerfiai odaadó apukája, lelkes környezet- és természetvédő, műtermes passzívháza hasznosítja a szoláris és termikus energiát, ill. az esővizet.

[FN10 pályázat zsűri]

Szomolányi Katalin
Szomolányi Katalin

Fő tevékenysége a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központjának vezetése, melynek keretében a vállalatcsoport fenntarthatósági stratégiáját dolgozza ki és koordinálja.
Az ETNO keretében menedzselt európai klímavédelmi projektet a WWF-fel közösen, itthon pedig négy évig volt szerkesztő-műsorvezetője a radiocafé 98.6 holnapután – földközpontú magazinjának.
Több civil kezdeményezés segítője, így például az Energia Klub és a Patrónus Ház felügyelőbizottsági tagja.
Fennmaradó (nem létező) szabadidejében blogját, a Fenntartható Fejlövést (nem) szerkeszti.
A Fenntarthatósági Nap megálmodója, kezdetek óta ennek főszervezője.

[FN10 főszervező, pályázat zsűritag, moderátor]

Szűcs-Winkler Róbert
Szűcs-Winkler Róbert

Környezetinformatikus és fenntarthatósági gasztroblogger, a Felelős Gasztrohős egyik alapítója, a denkstatt nemzetközi tanácsadó cég környezetinformatikai üzletágvezetője.

Fiatalabb éveiben Koreában, Ausztráliában és Brazíliában is dolgozott, így lehetősége volt megismerni különböző emberek és kultúrák viszonyát a világhoz. Meggyőződése, hogy a fenntartható jövő felé vezető rögös úton a megfelelő mutatószámok létrehozása és objektív értékelése elengedhetetlen, mivel így lehet az üzleti világnak és a társadalomnak is megmutatni a helyes irányt.

Legfrissebb szenvedélye a biokertészkedés 1,5 éves gyermekével.

[FN10 környezeti szekció]

Szvetelszky Zsuzsanna
Szvetelszky Zsuzsanna

Szociálpszichológus, az MTA TK „Lendület” (Research Center for Educational and Network Studies (RECENS) kutatócsoport tudományos munkatársa, a LINK-Group hálózatkutató csoport tagja. Kutatási területei között szerepel a pletyka pszichológiája, a normaterjedés, a kooperáció, valamint a hálózati narratívák. Szervezetek és települések informális networkjeinek kutatásával, a hálózatban átalakulva terjedő információk, hiedelmek és történetek elemzésével foglalkozik. Tudományos és alkalmazott kutatásainak célja egyaránt a rejtett, önszerveződő hierarchiák, folyamatok és célok feltárása, a „normaszegés normájának” ábrázolása.

[FN10 +1 szekció]

Tari Annamária
Tari Annamária

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus. Több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival. Az információtechnológia fejlődésével együtt járó lélektani jellemzők, generációs különbségek és az online élet személyiségre ható változásai a fő kutatási területe. Rendszeresen publikál és előadásokat tart. Első könyve, mely a kamaszkor pszichológiájával foglalkozott, Intim szféra címmel 2003-ban jelent meg. 2007-ben látott napvilágot Sejtem című kötete, mely a daganatos betegségek pszichológiáját taglalja. 2010-ben megjelent az Y generáció című könyve az első digitális generációt helyezte a középpontba, 2011-ben a kiskamasz/kamasz korosztály a Z generáció világának jellemzőit. 2013-ban jelent meg Ki a fontos Én vagy Én? című kötete, mely a társadalmi és egyéni nárcisztikus tendenciák erősödésének következményeit elemzi az Információs korban.

[FN10 +1 szekció]

Zacher Gábor
Zacher Gábor

Toxikológus, a Honvédkórházban dolgozik, 57 éve tartja fenn magát, eddig sikerült, de ez nem csak rajta múlik.

[FN10 +1 szekció]

Mi is az a flow-élmény? Hogyan érhető el és milyen folyamatok mennek végbe közben az emberben? Testben és lélelkben? Megélhetjük tudatosan a flow-t? vagy éppen kerülhetünk flow-ba bizonyos szerek hatására? Végül átélhetjük a flow-élményt egy közösségként? Létezik a közösségi flow? A válaszok keresében 4 szakértő volt segítségünkre.

Moderátor: Szomolányi Katalin

Vendégek: Papp Péter (FLOW.hu), Szvetelszky Zsuzsanna (MTA), Tari Annamária (klinikai szakpszichológus), dr. Zacher Gábor (toxikológus)